Jak by měl vypadat ideální den vysvědčení?

Vysvětluje pedagožka Ivana Málková v článku publikovaném v časopise Psychologie.cz:

„Jak by tedy měl vypadat ideální den vysvědčení?“

Rozhodně by ho rodiče měli s dětmi oslavit, a to bez ohledu na známky. Oslavte s nimi půlrok života, který uplynul. Vyzdvihněte to, co se povedlo a co je bavilo. Přestaňte je srovnávat s těmi, které měly „lepší“ výsledky. 
Dovolte, aby si dny pololetních prázdnin užily po svém. Pozorujte, jak s touto volností naloží a jak těžké je pro vás jim to na chvíli přestat organizovat. A pokud s vysvědčením nejste spokojeni, nezlobte se na dítě, ale podívejte se do sebe. Zajímali jste se průběžně o to, jak se dítěti daří? Byli jste tu, když vás potřebovalo? Dává vám smysl to, co se momentálně učí? Mějte na paměti, že v daný okamžik dělalo to jediné možné, vlastním způsobem a vlastním tempem. Známky jsou napsané, nejde je změnit. Můžete však změnit váš postoj. Odvraťte pozornost od známek k dítěti. Jak často se společně smějete nebo mazlíte? Zajímejte se o jeho míru štěstí a spokojenosti, podpořte jeho zájmy a užívejte si úžasného daru rodičovství.

Celý, velmi zajímavý článek si můžete přečíst zde:
https://psychologie.cz/chybovat-se-smi/


A pokud byste chtěli udělat svému dítěti radost společnou aktivitou, zahrajte si třeba hru s dřevěnými venkovními kuželkami. Máme různé, třeba dřevěné, od francouzského výrobce za bezvadnou cenu a kdyby se Vám hodily, podívejte se sem:

https://www.kufrik.cz/pohybove-aktivity-a-hry/

 

Mějte se hezky a přeji pohodové léto :-)

Kateřina Drdlová z Kufříku